Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stihlrezervnichasti
Категория: Технологии
Прочетен: 94572
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
08.02.2011 02:09 - Машините на STIHL и VIKING - резачки, косачки, моторни триони........
Автор: stihlrezervnichasti Категория: Технологии   
Прочетен: 6695 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.02.2011 02:14


Машините на STIHL и VIKING Машините на STIHL и VIKING

http://rezervni-chasti.com

image



И тази година „Андреас Штил“ ЕООД – представителството на STIHL в България, посрещна многобройните почитатели на тази марка в традиционния си павилион на територията на Есенния технически панаир в Пловдив. След като подобно на повечето страни по света и у нас от години вече STIHL е водещата марка при моторните верижни триони, сега тя разширява бързо настъплението си в широк спектър от приложения – от пътното и промишленото строителство, където мощните моторни ъглошлайфмашини са незаменими, през промишлените и лични овощни градини с широка гама специализирани и комбинирани инструменти, до декоративните цветни градини и тревни площи с най-различно предназначение, за които се предлага техника и от „пиле мляко“.

По традиция експозицията демонстрираше равнопоставено машините и на двете марки STIHL и VIKING, с тяхната специализация и взаимно допълване. Тя бе и за нас изключително интересна, защото можахме да видим събрани на едно място всички машини, на които през годината заделихме подобаващо място в списанието. Можахме да видим и модели, които се показват за пръв път.

Онлайн магазин за резервни части Honda, Briggs&Stratton, Stihl, Husqvarna, Китайски резачки.

За специалистите, занимаващи се с ремонт на пътни съоръжения и строителни обекти, за тези, чието ежедневие протича в рязане на най-твърди и абразивни материали като бетон, камък, асфалт, а също на черни метали – чугун и стомана, безспорният интерес бяха коронованите като най-добри в света моторни ъглошлайфмашини от серията TS на STIHL. Представени бяха и трите модела, които за момента се предлагат на нашия пазар – TS 800, TS 700 и TS 400. Тъй като подробно сме ги представили в НС 1-2/2007, ще споменем само, че първата и най-мощна от тези машини с лекота се справя с рязане на бетон и пътни настилки на дълбочина до 145 mm, а втората при дълбочина до 125 mm. Освен високата им производителност машините се отличават с изключително голяма износоустойчивост както и с конструктивните мерки за намаляване на вибрациите и умората при работа.


Логично бе колекцията моторни верижни триони да бъде най-многочислена, а за изпробване на възможностите им бяха докарани и пренесени в жертва няколко масивни ствола от смърч и бук. Представена бе почти пълната гама триони, които се предлагат в България. Елегантните, притежаващи всички познати досега екстри за улесняване на работата и превръщане рязането на дървета в приятно занимание, от серията Comfort с типичния модел MS 250 C-BE и неговата система за улеснено стартиране ErgoStart (виж НС 3-4/2007). Тук бяха и мощните чисто професионални машини като MS 660, с които армия дървосекачи си изкарват ежедневно хляба.

Ще заделим малко повече внимание на модела MS 192 C, който не бе наличен по времето, когато тествахме избрани триони при подготовка на посочената статия, а сега бяхме силно впечатлени от неговите качества. Като свръхлека и компактна машина, той е специално пригоден за работа в короната на дървета при кастрене на клони. Въпреки теглото си от само 3,3 kg трионът може да реже на широчина до 30 cm. С оглед специфичните условия, при които се работи, са взети максимални мерки за улесняване пускането му и безопасно рязане. Има системата ErgoStart, намаляваща до минимум усилията за пускане на двигателя и елиминираща изцяло опасността от обратен удар по въжето към ръката, система за бързо спиране на движението на веригата QuickStop, антивибрационна система на окачване на двигателя, усъвършенствано смазване на веригата Ematic и др. Запалителната система е от най-модерен вид – с микропроцесорно управление. Трионът работи с режещи вериги Picco Micro Mini и Picco Micro Comfort 3 в съчетание с водеща шина Carving, които се отличават с намалена до минимум склонност към поява на обратен удар при неправилно подаване на шината към рязаното дърво. Всичко това прави триона MS 192 C отлична машина за домашни и хоби цели, за поддръжка на градината, за нарязване на дърва за огрев, дори и за дърворезба. Нещо, в което се уверихме от демонстрациите по време на панаира.

В сектора на градинската техника бяха демонстрирани в пълната си комплектация и двете системи: многофункционалната MultiSystem, която извършва всички механични операции по поддръжка на тревни площи, и комбинираната KombiSystem, която пък върши всички дейности в градината – от разрохкване на почвата, до резитбата на дървета и храсти (виж НС 7-8/2007).

http://rezervni-chasti.com

С многообразие, впечатляващ дизайн на машините и ярко зелено оцветяване, колекцията машини VIKING също привличаше много посетители. При това повечето от тези машини са с електрическо задвижване, специално проектирани за личното стопанство, цветната градина и поддръжката на тревни площи. За гамата дробилки за храсти и машини за почистване от листа и други дребни растителни отпадъци, сме подготвили статия в този брой на списанието. Семейството косачки за трева е подробно описано в НС 5-6/2007. Това, което е новост и привличаше отдалеч внимание, бе самоходната косачка за трева MT 6212С. Проявеният интерес по време на панаира и многобройните запитвания очевидно показват, че и у нас вече има нарастващо търсене на такива професионални машини, пригодени за косене и рекултивиране на затревени терени с площ до 8000 m2.imageimageimageimage
« Предишна статия Начало Следваща статия »
КЛЮЧОВИ ДУМИ Резервни, части, Honda, Briggs&Stratton, Sumec, Kama, Launtop, Stihl, Husqvarna, Partner, китайски, резачки, двигатели, резачки, храсторези, шини, вериги, водещи, колела, пили, градински, инструменти, ножици, масло, въздушни, филтри, триони, гарнитури, семеринг



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. stihlrezervnichasti - Онлайн магазин за резервни части Honda, Briggs&Stratton, Stihl, Husqvarna.
08.02.2011 02:17
Онлайн магазин за резервни части Honda, Briggs&Stratton, Stihl, Husqvarna.

Онлайн магазин за резервни части Honda, Briggs&Stratton, Sumec, Kama, Launtop ,Stihl, Husqvarna, Partner, двигатели, резачки, храсторези, шини, вериги, водещи колела, пили, градински инструменти, ножици, масло, въздушни филтри, триони, гарнитури, семеринги, бутало, биела, цилиндър, сегменти, клапани, пружина и косачки.



http://rezervni-chasti.com

Масла,масло,мотофреза,резачка,генератор, косачка,смяна на масло, смяна, резервни части,двигатели, резачки, храсторези,шини, вериги, водещи колела, пили, градински инструменти, ножици, масло, въздушни филтри, триони,гарнитури,семеринги,бутало, биела,цилинър.

http://rezervni-chasti.com

резервни части,двигатели,резачки,храсторези,шини, вериги,водещи колела,пили,градински инструменти,ножици,масло,въздушни филтри,триони,гарнитури,семеринги,бутало,биела,цилиндър, сегменти,клапани,пружина,косачка,комбайн,гуми, chain,guide bar,sprocket,lubricants,garden tools,shears,air filters,gaskets,oil seal,piston,connecting rod, cylinder,rings, valves, coils,spring,lawnmower,brushcutter, chainsaw,combain, tyres,spark plug



Онлайн магазин за Резервни части Honda, Briggs&Stratton, Sumec, Kama, Launtop ,Stihl, Husqvarna, Partner, китайски резачки, двигатели, резачки, храсторези, шини, вериги, водещи колела, пили, градински инструменти, ножици, масло, въздушни филтри, триони, гарнитури, семеринги, бутало, биела,китайска резачка, цилиндър, сегменти, клапани, пружина и косачки,резервни части, двигатели, резачки, храсторези, шини, вериги,водещи колела,пили,градински инструменти, ножици, масло,въздушни филтри,триони,гарнитури,семеринги,бутало,биела,цилиндър, сегменти, клапани,пружина

http://rezervni-chasti.com

office@rezervni-chasti.com
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!